Részletes program
ProgramKönyvélményből ízélmény: a Kárpát-medence történelmi gasztronómiája 18 vegetárius fejezetben
Alcím4. fejezet: A szolovák és a felvidéki magyar konyha
Leírásazoknak az országoknak a jellegzetes ételeit készítjük el, amelyek a honfoglalás óta bármikor részesedtek a történelmi Magyarország területéből. Az ötletet Barát Zsolt Botond és dr. Kanyó Terézia: A Kárpát-medence történelmi gasztronómiája című könyve adta. Különlegesség, hogy vegetáriánus módon főzünk. Így mondhatjuk, hogy a terítékre kerülő ételek a mai kor ízlése (és érzékenységei) szerint újragondolt fogások lesznek. További újdonság a korábbiakhoz képest, hogy mivel egy-egy nemzettel az ételein keresztül ismerkedünk, a főzések közben, a vacsorák elfogyasztása alatt szeretnénk bemutatni az adott nemzetiség zenéjét, szokásait és az ételekhez kapcsolódó történeteket is.
Elérhetőség
Dátum2023. 10. 06.
Kiállítás/akció kezdete 
Kiállítás/akció vége 
Időpont16:30
IntézményKönyvtár, Információs és Közösségi Hely
TelepülésKunbaracs
Intézmény címe6043 Kunbaracs, Kölcsey u. 3
Vendég 
Partner(ek) 
Típusegyéb program
TémaGyógyító könyvek – gyógyító kapcsolatok
Célközönségfelnőtt
InformációKenderesi Ilona
E-mailkunbaracsikonyvtar@gmail.com