Könyvélményből ízélmény: a Kárpát-medence történelmi gasztronómiája 18 vegetárius fejezetben |
4. fejezet: A szolovák és a felvidéki magyar konyha |
azoknak az országoknak a jellegzetes ételeit készítjük el, amelyek a honfoglalás óta bármikor részesedtek a történelmi Magyarország területéből. Az ötletet Barát Zsolt Botond és dr. Kanyó Terézia: A Kárpát-medence történelmi gasztronómiája című könyve adta. Különlegesség, hogy vegetáriánus módon főzünk. Így mondhatjuk, hogy a terítékre kerülő ételek a mai kor ízlése (és érzékenységei) szerint újragondolt fogások lesznek. További újdonság a korábbiakhoz képest, hogy mivel egy-egy nemzettel az ételein keresztül ismerkedünk, a főzések közben, a vacsorák elfogyasztása alatt szeretnénk bemutatni az adott nemzetiség zenéjét, szokásait és az ételekhez kapcsolódó történeteket is. |
|
2023. 10. 06. |
|
|
16:30 |
Könyvtár, Információs és Közösségi Hely |
Kunbaracs |
6043 Kunbaracs, Kölcsey u. 3 |
|
|
egyéb program |
Gyógyító könyvek – gyógyító kapcsolatok |
felnőtt |
Kenderesi Ilona |
kunbaracsikonyvtar@gmail.com |