| Jó erős, paprikás pörkölt – forever! |
| Bródy Sándor és a gasztronómia |
| Az egri születésű Bródy Sándorról kevesen tudják, hogy kiválóan főzött. Szakácstudományával szerette elkápráztatni az őt körülvevő embereket, de főleg a hölgyeket. Színes, magával ragadó egyénisége az ételek elkészítésében is megmutatkozott. Fehér Könyv című folyóiratában A főzés művészete címmel foglalta össze véleményét az egyes fogásokról. Az előadásban szó lesz Bródy kedvenc ételeiről, azokról a vendéglátóhelyekről, ahol szívesen megfordult és - a szakács kötényét elkérve – főzött is. Az előadás során anekdotákon keresztül ismerjük meg Bródy Sándor nem mindennapi egyéniségét, írói munkásságát és főzőtudományát. |
|
| 2025. 10. 07. |
| |
| |
| 9:00 |
| Könyvtár, Információs és Közösségi Hely, Adács |
| Adács |
| 3292 Adács, Rákóczi u. 20-24. |
| Szécsényi Orsolya, könyvtáros |
| Bródy Sándor Könyvtár |
| előadás, beszélgetés |
| Utazás térben és időben |
| felnőtt |
| Komló-Szabó Ágnes |
| komlo.szabo.agnes@brody.iif.hu |